Preview Mode Links will not work in preview mode

En Halvtimme Jazz

Nov 6, 2022

Det är inte ovanligt med inslag på franska i gamla jazzlåtar. I det här avsnittet spelas några av de allra bästa i den genren och dessutom pratas det bland annat om tomatsallad och gamla jazztitlar. Trevlig lyssning!


Jul 31, 2020

Det många saknat allra mest under coronaperioden är väl kanske närheten till andra människor och just det är ett tema som inte är helt ovanligt inom jazzen. I det här avsnittet pratas det dessutom, förutom det, bland annat om tunna sommarklänningar, tvättbrädor och hur man dansar i en sardinburk. Trevlig...


Jun 25, 2020

Killarna på ena sidan och tjejerna på den andra. I det här avsnittet spelas låtar som speglar den uppdelningen. Grova generaliseringar, dumdristiga råd och andra missuppfattningar följer. Men allt på ett underhållande sätt och med glimten i ögat. Välkomna att hoppa på spårvagnen!


Mar 8, 2020

Glädje! Pepp! Handklapp! Och religion! Halleluljalåtar är ofta populära på dansgolvet, eftersom de skapar god stämning. Här går vi igenom några av de allra bästa i genren, samtidigt som vi avhandlar saker som den mörka sidans kakor, knäppskallar i kompet och om man får knycka på höften till en låt om Jesus.


Apr 29, 2018

Levande musik har historiskt sett ofta varit en förutsättning för dans - inte minst för den dynamiska lindy hop:en. I detta avsnitt spelas några av de allra bästa inspelningar som gjorts vid sådana (och andra) tillställningar. Bland ämnena som avhandlas märks publikreaktioner, ungersk wienerschnitzel och den...